Osteopatia

Definició de Philip Latey:

“L’objectiu de l’osteopatia consisteix en recuperar l’equilibri normal de la forma i funció que tipifica la bona salut. L’osteòpata ajuda a la seva consecució mitjançant mètodes terapèutics que estan en harmonia amb la pròpia constitució i organització biològica del cos humà. Els mètodes terapèutics estan destinats a permetre o ajudar que l’organisme es recuperi de desplaçaments, desequilibris i desorganitzacions. Els portem a terme sense utilitzar ni introduir cap intervenció externa, artificial ni medicinal. Així doncs ens basem exclusivament en els recursos reparadors que conté el propi organisme. Podem aconseguir-ho a través del nostre coneixement i descobriment de les lleis orgàniques, així com l’investigació científica minuciosa i rigorosa sobre l’estructura i la funció anatòmiques, fisiològiques i psicològiques de l’ésser humà.”

Principis de l’osteopatia:
1.L’organisme és una unitat
2.Posseeix els seus propis mecanismes de protecció, regulació i curació
3.Estructura i funció es troben relacionats de forma recíproca

“L’organisme és un tot, i el tot és major que la suma de les seves parts”

QUÈ TRACTA L’OSTEOPATIA?

Tot tipus d’alteracions biomecàniques, desde contractures musculars i dolors articulars a ciàtiques, radiculopaties, tendinitis,...
Alteracions viscerals com ara trastorns digestius, restrenyiment, dolor menstrual,...
Problemes de migranya, vertígens, acúfens...
L’osteopatia tracta tota mena de persones, en totes les edats i estadis de la vida, i d’una forma especial tracta els problemes del nadó com ara les otitis, els còlics, dificultat per dormir,..., i la dona embarassada acompanyant-la en tot el procés desde la preparació a l’embaràs fins al part.

COM ÉS EL TRACTAMENT OSTEOPÀTIC?

Engloba un sèrie de tècniques manuals; unes de caràcter més directe, en les que es manipula directament una articulació, el múscul, un òrgan o qualsevol altre teixit del cos, i d’altres d’ indirectes de caràcter més suau com ara en la teràpia craneo-sacre on es busca facilitar les accions del propi organisme per aconseguir la curació.

REF: Otp // Stock: Disponible